Протестите няма да изненадат Европа – ежедневие е!

Нито едно заседание на ЕК не минава без протести в Брюксел
Обновена: 11 яну 2018 10:55 | 11 яну 2018 10:50,
10

Истинска окупация в София ще настъпи през днешния ден. Заедно с официалното откриване на българското председателство на Съвета на Европейския съюз ще бъдат проведени и 9 протеста в центъра на столицата. Смачка ли се реномето на страната ни още преди началото на заседанията и какво ще покажем на европейските лидери през следващите 6 месеца?

Според журналиста Бетина Жотева нито едно европейско заседание не минава без пред сградата да са се събрали множество хора, а потстъпите към околните сгради да са напълно блокирани от протестиращи.

Още по темата

"ЕС е демократично място. Всички тези 9 протеста могат и трябва да излязат и през септември - ако не бъдат изпълнени исканията им. Да направиш впечатление на европейските делегати с организацията на протести не е сериозно", уточни още журналистът в студиото на "България сутрин".

По думите ѝ европредседателството има два аспекта, върху които България трябва да се стреми - от една страна ПР ефектът, а от друга да направим така, че на страната ни да ѝ се чуе гласът.

"България има уникалната възможност да бъде на първо място в европейските медии. Трябва да работим за промяната на Дъблинското споразумение и т.нар. "пакет мобилност", а именно за командироването на български работници зад граница", категорична е Жотева.

Мнението на журналиста Светослав Терзиев е, че в последните 10-11 години за България се пишат едни и същи негативни доклади и коментари, но в същото време в страната ни нищо не се променя.

"Идеята е, че при приемането ни в ЕС нищо не се промени и това е видимо. Когато европейските журналисти пишат нещо по тази тема за България, то не трябва да им се сърдим, защото е вярно. Нито един високопоставен служител не е отишъл в затвора за престъпление", отбеляза още Терзиев пред Bulgaria ON AIR.

И според журналиста една от основните теми на председателството трябва да е за работниците извън граница, но за жалост България вече била вдигнала бялото знаме още през лятото - по време на посещението на Макрон.

"Ние трябва да можем да говорим със свой глас. Все пак си мисля, че основният тон през тези 6 месеца няма да се задава от България, а не от Европейската комисия", обясни в "България сутрин" журналистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
5
 
! Отговори
Миро: преди 6 години
Да излезе Бойко Борисов и с открито чело пред българския народ да каже:до кога и колко още ще се подмазва на тези европейци! Той,като иде някъде,такива големи ли метани му правят?За какъв го имат?И да каже:КОЛКО НАРОДНА ПАРА ИЗХАРЧИ ТОЙ И ОРТАЦИТЕ МУ ПО БЪЛГАРИЯ И ЧУЖБИНА!!!
6
2
 
10
 
! Отговори
Миро: преди 6 години
В името на евродепутатите, Тиквата,да ни призове:1.да ядем само суха храна!2.да не пием вода!3.да не дишаме от чистия въздух!4.да не се къпем!И НЕКА,ТИКВАТА,ДА ЗНАЕ,ЧЕ ВРЕМЕТО МУ ЗА ОСТАВКА НАБЛИЖАВА!!С КАКВО ОСТАВА ТОЙ В БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ И КАТО КАКЪВ!?
5
0
 
14
 
! Отговори
лудия преди 6 години
Българинът си мисли, че като играе хоро и стои и псува пред някоя обществена сграда прави протест.
4
2
 
12
 
! Отговори
Селянин преди 6 години
За какво ни занимавате със тия, не знам какво очаквате да се случи освен задръствания. Aко искаха нещо да променят щяха да го променят на гърците как исипаха 100 млрд .не е до еврошество, а до разпад на съюза. Като чуят за разпад и почват да дават мангизи
3
1
 
9
 
! Отговори
до 1 преди 6 години
Съгласен, те дори европейците ще са изненадани колко е културно тука и как не горят коли и кофи и няма маскирани диваци да громят както там постоянно
2
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЕКусилено работи против гражданите на ЕС затуй нито едно заседание не минава без протести. ЕК дори може да ожени всички гейове и да оправи всички криви краставици. Да не искате Меркел да ви построи някой завод за автомобили та да станете конкурент на немците.
1
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Даже европейските бюрократи може да докарат в България европейска полиция, да види българинът как бие европейската полиция и как разпръсва тълпи с вода, сълзотворен газ и електропалки.